Prinsheerlijk Rijden

“Soms heb ik meer dan twee wielen nodig.
Dan ga ik autodelen”.

profwielrenner Gerben de Knegt

Prinsheerlijke rijders

In Goirle en Tilburg rijden al buurt- en deelauto’s. De gebruikers ervan zijn laaiend enthousiast. Acht prinsheerlijke rijders aan het woord over de voordelen: 

Stephan Jongerius uit Goirle
“De buurtauto is ideaal. Alles lekker per fiets en openbaar vervoer, maar als het nodig is toch je eigen auto. Zó gepiept: even vastleggen via internet, pasje voor het raam en rijden maar. En je bespaart een berg geld.”  
 
(Stephan Jongerius is verslaggever voor het Brabants Dagblad. Hij verkocht zijn eigen auto en ging autodelen. Heeft Stephan zijn Xsara gemist? “Niet of nauwelijks,” schrijft hij in zijn krantenartikel van september vorig jaar. Stephan concludeert: “Het is een aanrader.”)
 
Yvette van den Akker uit Goirle
“Voor mijn nieuwe baan zouden wij een tweede auto moeten aanschaffen,  maar met de komst van de buurtauto was dat niet nodig en konden we (milieu)bewust kiezen voor één eigen auto.” 
 
Bernadette van Esch uit Tilburg
“In ons gezin met twee schoolgaande kinderen maken wij af en toe  gebruik van een deelauto. Het is de perfecte escape: een veilig idee om te weten dat die auto er altijd is wanneer nodig. Meestal gebruiken we de deelauto voor stadsritjes: ideaal voor het halen en brengen van de kinderen. Én veel beter voor het milieu dan de aanschaf van een tweede auto!”
 
Juliette Schaafsma uit Goirle
"De buurtauto is voor mij ideaal. Ik heb nog niet zo lang mijn rijbewijs en kan nu mijn rijvaardigheden op peil houden." 

André Kuijsters uit Tilburg

"Ik ben sinds kort de trotse vader van een zoon. Mijn vrouw en ik hebben nooit een auto gehad. Ik heb een NS-jaarkaart en gebruik verder de fiets. Voordelig en gezond. Voor noodsituaties is er de deelauto. Zeker nu we een kind hebben, is het een prettig idee om over een auto te kunnen beschikken. Gelukkig was de enige noodsituatie tot nu toe een uitwedstrijd van mijn voetbalelftal! Dat was in een afgelegen dorp en anders was ik veel te laat gekomen.”

Barbara Brunnhuber uit Goirle
"De mogelijkheid om een tweede auto ter beschikking te hebben zonder er een te moeten kopen was cruciaal voor het behouden van mijn baan in Leiden en daarnaast nog een mooi leven thuis in Goirle te kunnen hebben." 
 
Karlijn van de Wier uit Tilburg
“Ik ben pas mijn eigen bedrijf gestart. Een eigen auto is daarom nog niet haalbaar. Het is erg fijn dat je met een deelauto nergens aan vast zit maar wel lekker flexibel bent. Ik kan nu overal komen waar ik wil, zonder alleen afhankelijk te zijn van openbaar vervoer.”
 
Bart de Vries uit Goirle, tevens beheerder van een deelauto
“Autodelen is veel beter voor het milieu. Het blijkt dat je veel vaker de keuze maakt om op de fiets te stappen. Dat is een stuk gezonder en het scheelt zeker in je portemonnee!” 
 

Er zijn al 101
geïnteresseerden

Ik ben ook geïnteresseerd